Thuiszorg bij een dwarslaesie

Thuiszorg bij een dwarslaesie via Uw ZorgCompaan

Als u te maken krijgt met een dwarslaesie, vormt dit een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Toch wilt u zo zelfstandig mogelijk in de samenleving mee doen. Bent u op zoek naar 24-uurszorg aan huis bij een dwarslaesie? Onze particuliere thuiszorg van onder meer privé verpleegkundigen staat voor u klaar om de juiste zorg en begeleidingen te bieden. Zo ontvangt u 24-uurs zorgdiensten bij een dwarslaesie in uw eigen vertrouwde omgeving. Vraag vrijblijvend meer informatie aan over onze zorg thuis via +31(0)344 - 603 891 .

Wat is een dwarslaesie?

Bij een dwarslaesie zijn de zenuwbanen in het ruggenmerg onderbroken. Aangezien de signalen vanuit de hersenen niet meer de gewenste bestemming kunnen bereiken, lukt het de hersenen niet om bepaalde spieren of organen aan te sturen. Dit kan zorgen voor verlammingsverschijnselen, maar ook tot gevoelsuitval of de uitval van darm-, blaas- of seksuele functies. De locatie van de dwarslaesie en de ernst van de beschadiging bepalen  de mate van uitval.. Alles onder de plek van de beschadiging valt  uit. Het kan hierbij gaan om een dwarslaesie vanaf de nek, maar ook vanaf de navel. De verpleegkundige zorg bij een dwarslaesie hangen dan ook af van uw zorgbehoefte.

Oorzaak van een dwarslaesie

De oorzaken van een dwarslaesie variëren enorm. Zo kan het zijn dat u een verkeersongeval, bedrijfsongeluk, enorme val of een verkeerde beweging bij het sporten heeft gemaakt. Daarnaast kan een ziekte als Multiple Sclerose (MS) en een virus- of bacteriële infectie een dwarslaesie veroorzaken. Ook een hernia of tumor die drukt op het ruggenmerg, veroorzaakt uitval van functies. Niet alle dwarslaesies geven hierbij dezelfde symptomen. Zo kan uw lichaam verlamd zijn, voelt u geen pijn, kou of aanrakingen of heeft u blaas- en darmproblemen.

Zorgdiensten thuis bij dwarslaesie

Onze verpleegkundigen kunnen u op verschillende manieren ondersteunen. Naast verpleegkundige zorg kunnen onze verpleegkundigen ook helpen met u allerlei oefeningen om sterker te worden en een betere conditie te krijgen. U leert bovendien hoe u om kunt gaan met de dwarslaesie en de bijbehorende beperkingen. Zo kunt u zelfstandig mogelijk leven door normale handelingen te verrichten als eten, wassen en aankleden. Ook voor het omgaan met incontinentie en het creëren van een oplossing bieden wij passende ondersteuning. Verder heeft een dwarslaesie uiteraard mentale gevolgen. Voor cliënten met een dwarslaesie bieden onze verpleegkundigen graag een luisterend oor aan en geven ze praktische begeleiding bij vrijetijd, hobby's of werk.

Ervaren zorgverleners voor de particuliere zorg bij dwarslaesie 

Uw ZorgCompaan biedt particuliere thuiszorg bij een dwarslaesie. Met een speciaal samengesteld arrangement van 24-uurs zorgdiensten voor een dwarslaesie richt onze dienstverlening zich op het begeleiden en ontzorgen van de cliënt, familie en naaste omgeving.. De 24-uurs zorgdiensten bij een dwarslaesie worden op maat ingevuld. We kunnen binnen een bestaand zorgteam diensten oppakken, maar ook een geheel eigen zorgteam samenstellen.  Ook is het mogelijk om onze verpleegkundigen voor dagzorg, nachtzorg of 12-uurszorg in te schakelen.

Een vertrouwd gezicht bij de zorg thuis voor een dwarslaesie

Bij Uw ZorgCompaan staan uw zorgbehoeften centraal.. Doordat wij fulltime voor een langere periode voor u  zorgen, vinden er minder wisselingen plaats tussen de verschillende zorgverleners. Dit maakt de situatie rustiger en prettiger voor u en uw familie.

Zorgdiensten thuis bij een dwarslaesie door heel Nederland

Uw ZorgCompaan is werkzaam in heel Nederland. Onze privé verpleegkundigen zijn centraal in uw regio gevestigd en bieden vanuit een zorgteam 24-uurs zorgdiensten bij een dwarslaesie aan. Ook dag- en avonddiensten, en waak- en slaapdiensten zijn hierbij een optie. Gedurende het volledige zorgtraject bewaakt onze zorgconsulent de kwaliteit van de zorg en de samenwerking van het team met u. Aan de hand van een intakegesprek stellen we vast wat uw zorgbehoeften zijn en maken we een zorgplan op maat.

Kom ik in aanmerking voor zorg thuis bij een dwarslaesie?

Samen met u onderzoeken we wat de opties zijn voor verpleegkundige zorg bij een dwarslaesie. Voor de financiering zijn er mogelijkheden vanuit de Zorgverzekeringswet, het Persoonlijke assistentie budget, een WLZ-indicatie en Meerzorg. Het aanvragen van de juiste financiering en het vaststellen van het budget is een ingewikkelde procedure waarbij we de begeleiding van een cliëntondersteuner aanraden. Uw ZorgCompaan heeft nauwe contacten met partijen  die u kunnen ondersteunen bij het aanvragen en regelen van de financiering. Vervolgens stellen we een persoonlijke zorgovereenkomst vast, aan de hand van de zorgvraag, het aantal uur dat u zorg verlangd, de werktijden, de omstandigheden die een belangrijke rol spelen en de financiering.

Neem contact op voor particuliere zorg bij een dwarslaesie

Wij kunnen u van dienst met:

Wilt u meer informatie over de werkwijze van Uw ZorgCompaan voor de zorg thuis bij een dwarslaesie? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vul het contactformulier op onze website in.

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!