24 uurszorg bij dementie

Voor mensen met dementie biedt 24-uurszorg een optie om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. 24 uurszorg voor mensen met dementie wordt bij ons voornamelijk verzorgd via zorgaupair(s). Dit is een thuishulp die bij de client inwoont en zorg verleent op de momenten dat dit nodig is. Voor mensen met dementie kan het behouden van een gevoel van vertrouwdheid en continuïteit van levensstijl van onschatbare waarde zijn. Het verlies van geheugen en cognitieve vermogens kan de wereld om hen heen verwarrend en angstaanjagend maken. Het is daarom extra fijn om langdurig iemand in huis te hebben die je vertrouwd en waar je op kunt bouwen. 

Wat is 24 uurszorg bij dementie?

24-uurszorg bij mensen met dementie focust zich voornamelijk op het houden van structuur in de dag. Mensen met dementie kunnen vaak nog dingen wel zelf maar hebben ondersteuning nodig. Een zorgaupair biedt deze structuur door samen alledaagse handelingen te verrichten en biedt ADL-zorg. Zo helpt de zorgaupair bij het wassen en aankleden in de ochtend. Maken de cliënt en zorgaupair samen ontbijt en brengen ze de dag door. Zo kan de zorgaupair samen met de cliënt naar buiten gaan of een andere activiteit ondernemen. De zorgaupair verricht ook licht huishoudelijk werkzaamheden, voornamelijk bedoeld om de leefomgeving schoon te houden. Onze zorgverleners hebben ervaring en begrip van de persoon met dementie en ze kunnen inspelen op hun specifieke behoeften en voorkeuren. 

Wat zijn de voordelen van 24 uurzorg voor mensen met dementie?

24-uurszorg heeft verschillende voordelen voor mensen met dementie. De eigen vertrouwde omgeving biedt mensen met dementie een gevoel van bekendheid en herkenning. Het behouden van een vertrouwde omgeving, met bekende geluiden, geuren, meubels en persoonlijke spullen, kan helpen bij het verminderen van verwarring en desoriëntatie. Mensen met dementie gedijen vaak goed bij een gestructureerde routine. In hun eigen huis kunnen ze de vertrouwde dagelijkse routines behouden, zoals het opstaan op een bepaald tijdstip, het eten van maaltijden op vaste tijden en het doen van vertrouwde activiteiten. Deze routines bieden houvast en kunnen het gevoel van veiligheid en comfort vergroten.

Het blijven wonen in de eigen woning, heeft nog een voordeel. Ook voor de familie is het prettig dat hun naaste in de vertrouwde omgeving kan blijven wonen. Dit huis is ook voor familie vaak een vertrouwde plek met herinneringen. Het biedt de cliënt de mogelijkheid om vertrouwde personen, zoals familieleden en buren dichtbij te behouden. 

Meer informatie

Uw ZorgCompaan levert al ruim 10 jaar 24 uur zorg aan huis door middel van aupairzorg en verpleegkundige zorg. 

Met 24-uurs zorg van Uw ZorgCompaan kunt u langer in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Als u gebruik maakt van onze 24-uurs zorg behoudt u de regie over uw eigen leven, in uw eigen huis met uw dierbaren in de buurt. 

Wilt u Uw ZorgCompaan inschakelen voor 24-uurs zorg of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op of stuur ons een bericht via het contactformulier, bellen kan natuurlijk ook via +31(0)344 - 603 891.

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!