Dementie zorg door het team van Uw Zorgcompaan

Dementiezorg

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende hersenziektes (zoals Alzheimer, vasculaire dementie, Lewy body dementie en frontotemporale dementie). Doordat informatie niet meer op de juiste manier verwerkt wordt, verliest iemand langzaamaan de regie over zijn eigen leven. Dit heeft een grote impact op de patiënt zelf, maar ook op de omgeving. Uw ZorgCompaan biedt warme dementiezorg en 24 uurs zorg aan huis.

Diagnostiek en behandeling dementie

Er bestaan verschillende vormen van dementie met allen hun eigen verloop. Vaak wordt dementie echter opgemerkt doordat iemand problemen krijgt met zijn geheugen. Daarna volgen vaak moeilijkheden met spraak en taal. Ook kunnen er veranderingen in het gedrag en karakter plaatsvinden. Hoe sneller de diagnose wordt gesteld, hoe groter de kans dat de dementie vertraagd kan worden.

Als u vermoedt dat uzelf of iemand in uw omgeving dementie heeft, is het van belang om de huisarts te contacteren. Door middel van een diagnostisch proces (met behulp van de geriator en neuroloog), kan dementie worden vastgesteld. Momenteel zijn er geen medicijnen die dementie kunnen verhelpen. Wel zijn er medicijnen die de ziekte kunnen vertragen. Ook bepaalde niet-medicamenteuze interventies worden soms aangeraden. Voorbeelden hiervan zijn cognitieve therapie, fysieke activiteit en voedingsadvies

Parkinson dementie

Wat veel mensen niet weten, is dat de ziekte van Parkinson een verband heeft met dementie. Maar liefst 35% tot 55% van de mensen met de Ziekte van Parkinson ontwikkelt ook dementie. Deze dementie ontstaat meestal geleidelijk, pas tien tot vijftien jaar na de diagnose van Parkinson, en wordt Parkinson dementie genoemd. Als de dementieverschijnselen echter voor of binnen een jaar na de diagnose van Parkinson optreden, spreken we van Lewy body dementie.

Thuiszorg voor mensen met dementie

Vroeg of laat zal zorg bij dementie noodzakelijk zijn. Prive zorg aan huis is aan te raden als de patiënt iemand zo lang mogelijk in zijn vertrouwde omgeving wil blijven wonen. Daarnaast kan een particulier verpleegkundige psychosociale ondersteuning bieden aan de mantelzorgers. Deze ondersteuning is van belang voor de mentale gezondheid van de mantelzorgers en familieleden en zorgt ervoor dat zij meer vrijheid hebben.

Uw ZorgCompaan biedt thuiszorg particulier die bestaat uit huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en 24 uur verpleging aan huis. Ook voor verpleegkundige nachtzorg en 24/7 zorg bent u bij ons aan het juiste adres. Onze werkwijze wordt ook wel warme dementie of belevingsgerichte zorg dementie genoemd. Dementie belevingsgerichte zorg houdt in dat we zo veel mogelijk inspelen op de persoonlijke behoeftes van de patiënt. Het doel van warme zorg is een sfeer te scheppen waarin gedesoriënteerde oude mensen zich veilig voelen.

Onze diensten en werkwijze bij Uw ZorgCompaan bij dementiezorg

Bij Uw ZorgCompaan bieden we huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en verpleging aan mensen met dementie en diverse andere (chronische) ziektes. Zo zijn wij naast warme dementiezorg, ook gespecialiseerd in verpleegkundige zorg, ouderenzorg, revalidatiezorg, Parkinson verzorging en au-pair zorg.

Onze werkwijze is efficiënt en persoonlijk. Zo zullen wij een vrijblijvend intakegesprek met u houden en een zorgplan opstellen op basis van uw individuele behoeften. Uw ZorgCompaan staat bekend om zijn persoonlijke aandacht en maatwerk. We werken in kleine, vaste teams die snel inzetbaar en flexibel zijn. Tot slot bieden wij regionale dekking én dementiezorg in heel Nederland en België. Wij hebben hierbij specifieke aandacht voor lokale behoeften en samenwerkingen met regionale zorginstanties.

Meer informatie

Wilt u Uw ZorgCompaan inschakelen voor dementie zorg of wilt u meer weten over thuis blijven wonen met dementie? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons via +31(0)344 - 603 891.

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!