Zorg na een beroerte met CVA zorg thuis

Iedereen kan er in het leven helaas mee te maken krijgen: een beroerte. De revalidatie na een beroerte kan een lange weg zijn. Met de juiste CVA zorg staat u er niet alleen voor. Maar voordat u de specialisten in kunt schakelen die u helpen bij particuliere thuiszorg, moet u weten wat een CVA verpleegkundige voor u kan betekenen en waar u nog aandacht aan moet besteden. Zo krijgt u de zorg die u nodig heeft, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over alles wat zich rondom u afspeelt.

Een beroerte en de revalidatie

Een CVA is de medische term voor een beroerte. Dit omvat herseninfarcten, een hersenbloeding of een TIA. Het verandert het leven van patiënten en hun familieleden aanzienlijk, vooral als er veel medische gevolgen bij komen kijken. Zuurstof en voedingsstoffen komen namelijk door weinig of geen bloed niet meer goed in de hersenen, wat het functioneren van het lichaam stillegt. Hoe langer dit aanhoudt, hoe meer gevolgen het kan hebben voor de toekomst. Met goede CVA zorg leert u omgaan met de gevolgen van een CVA, zoals een (gedeeltelijke) verlamming, zichtverlies of moeite met spreken. In andere gevallen is deze zorg vooral gericht op een goed herstel, zodat u uw leven zo goed mogelijk kunt hervatten.

Meerdere specialisten verbonden aan CVA revalidatie

Bij CVA zorg draait het allemaal om de revalidatie na een beroerte of andere hersenziekten. U kunt via een (particuliere) zorginstelling werken aan uw herstel. Hiermee kunt u de gevolgen zo klein mogelijk houden. Vaak werken artsen, therapeuten, psychologen, een CVA verpleegkundige en diëtisten nauw met elkaar samen voor uw herstel. Het doel is om na verloop van tijd weer thuis te verblijven en zo goed mogelijk te functioneren in uw vertrouwde omgeving. Vaak kunt u dit te doen met behulp van thuisverzorging, soms zijn de gevolgen klein en kunt u op eigen kracht of met behulp van mantelzorgers verder. Iedere oefening is erop gericht om uw doelen te bereiken binnen uw huidige situatie en te zorgen dat u thuis kunt blijven wonen in plaats van in een instelling.

CVA zorg en persoonlijke begeleiding na een CVA

Bij CVA zorg draait het allemaal om persoonlijke begeleiding. De CVA verpleegkundige en mantelzorger werken vaak nauw samen om u te helpen. Verpleegkundigezorg bij CVA helpt u voornamelijk bij het herstel in het algemeen. Een mantelzorger kan natuurlijk ondersteunen naar vermogen. De verpleegkundige aandachtspunten bij CVA blijven daarom bij de verpleegkundige. Uw mantelzorger kan met alle vragen bij de professional terecht en meer duidelijkheid krijgen voor de toekomst. De CVA verpleegkundige kan ook interventies gebruiken om meer informatie te geven aan iedere betrokken partij.

Vanuit huis verder herstellen bij een CVA

Nadat de CVA zorg in een zorginstelling is afgerond, werkt u meestal thuis verder aan uw revalidatie. De privé verpleegkundigen van Uw ZorgCompaan bieden Privé zorg aan huis, en kunnen u thuis verder helpen bij uw herstel. Dit varieert van thuiszorg tot extra therapieën., afhankelijk van de zorgbehoeften en de situatie waarin u verkeert.

Heeft u na een CVA 24-uurszorg, en dus zorg in nabijheid nodig? Dan bieden de inwonende zorg aupairs van Uw ZorgCompaan (aanvullende) zorg. Een zorg aupair kan u ondersteunen en verzorgen met ADL-activiteiten, zoals bijvoorbeeld uit bed helpen, toiletgang, wassen, aankleden, boodschappen doen, eten maken en afspraken buiten de deur.

Wilt u meer weten over CVA zorg? Neem dan contact op met uw specialist of zorgverzekeraar. Wilt u meer weten over de CVA zorg thuis met de inzet van onze verpleegkundige zorg thuis of onze aupairzorg? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vul het contactformulier op onze website in. We helpen u graag verder.

Direct contact

Bel ons!