Oud worden met zorg

Ouder worden met zorg aan huis

Vaak gaat ouder worden gepaard met zorg. Met de juiste zorg aan huis kunt u ook als u meer zorg nodig hebt, gewoon in uw eigen huis blijven wonen.

Iedereen wil graag oud worden, maar eigenlijk wil niemand echt oud zijn. Want als u ouder wordt, dan gaat vaak de gezondheid wat achteruit, u gaat wat slechter zien en horen en wordt misschien slechter ter been. Allemaal redenen om extra zorg nodig te hebben. Gelukkig is het nergens voor nodig om meteen aan een verpleeghuis te gaan denken als u ouder wordt. Want met thuiszorg kunt u thuis ouder worden met de juiste zorg om u heen. Particuliere thuiszorg biedt u diverse mogelijkheden, van nachtzorg tot 24 uurs zorg. Een privé verpleegkundige is op de hoogte van uw wensen en is gespecialiseerd in het zorgen voor ouderen.

Ouder worden zonder eenzaamheid

Helaas voelen ouderen zich vaak eenzaam. Ze kunnen er zelf niet meer zo makkelijk op uit en hun omgeving is te druk met werk en het eigen gezin om op bezoek te komen. Verschillende organisaties helpen om eenzaamheid tegen te gaan. Bijvoorbeeld door activiteiten te organiseren waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Of door mensen te regelen die elke week op bezoek gaan bij een eenzame oudere. Deze visite kan ook meteen helpen bij boodschappen of andere zaken. Daarnaast is er  de luisterlijn, waar u telefonisch contact mee op kunt nemen als u zich eenzaam voelt.

Thuis ouder worden met zorg

Vaak blijven mensen het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Lekker in uw eigen omgeving met uw eigen spullen om u heen. Toch kan het voorkomen dat u zorg nodig hebt, bijvoorbeeld omdat u zelf niet meer schoon kunt maken of omdat u medicatie nodig hebt. Daarvoor is er de thuiszorg, die zorg op maat voor ouderen biedt. Ook is het mogelijk om aanpassingen aan uw woning aan te vragen bij de gemeente. Met bijvoorbeeld een traplift, een aangepaste douche of bredere deuren  kunt u ook thuis blijven wonen als u slechter te been wordt. Bovendien zijn er verschillende vrijwilligersorganisaties die u kunnen helpen met bijvoorbeeld het zorgen voor uw tuin, wandelen met uw hond of af en toe boodschappen te doen. Of wat dacht u van Tafeltje Dekje, die elke dag een lekkere, gezonde maaltijd bezorgt, zodat u zelf niet meer hoeft te koken.

Ouder worden met zorg in het verpleeghuis

Als het thuis wonen echt niet meer gaat, dan kunt u naar een verpleeghuis. Gelukkig is er steeds meer keuze. Wilt u naar een kleinschalig verpleeghuis met veel persoonlijke aandacht? Of kiest u voor een groter verpleeghuis, waar veel activiteiten zijn en u op uw kamer lekker op uzelf bent? Niet is goed of fout, het is net waar uw voorkeur ligt. Door uw wensen vast te leggen is het makkelijker om de juiste zorginstelling te kiezen als het nodig blijkt te zijn. Zo kunt u prettig ouder worden met voldoende zorg om u heen.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vul het contactformulier op onze website in.

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!