verzorging dementie

Gespecialiseerde hulp bij dementie

Bij dementie is op den duur intensieve gespecialiseerde zorg nodig. Met particuliere thuiszorg krijg u deze hulp van een inwonende zorgmedewerker.

Bij dementie kan in het begin de familie of de partner nog de meeste zorg verlenen, maar later is 24 uur per dag zorg nodig. Deze zorg kan gegeven worden in een instelling zoals een verpleeghuis, maar met particuliere thuiszorg is het ook mogelijk om deze 24 uurs zorg thuis te krijgen. Zeker bij dementie is verzorging in de eigen vertrouwde omgeving erg prettig.

Wanneer is dementieverzorging nodig?

 Bij vermoedens van dementie  schakelt u de huisarts in voor een eerste diagnose. Deze kan beoordelen of de klachten worden veroorzaakt door dementie of dat er een andere oorzaak is. Ook kan de huisarts u doorverwijzen voor verder onderzoek. Als de diagnose is gesteld dan is het eenvoudiger om de juiste zorg in de schakelen. Hiervoor zijn speciale onafhankelijke dementie casemanagers. Zij zijn speciaal opgeleid om te beoordelen welke zorg er op welk moment nodig is. Ook staan ze in nauw contact met de mantelzorgers om op tijd te signaleren wanneer extra hulp nodig is. Bovendien helpen ze bij het  regelen van de zorg en het aanvragen van vergoeding van de kosten voor particuliere thuiszorg.

Recht op hulp bij de dementie

In de Wet langdurige zorg is vastgelegd, dat u bij de juiste indicatie recht hebt op 24 uur per dag passende zorg. Hiervoor moet u aan de juiste voorwaarden voldoen. U mag vervolgens zelf kiezen of u deze zorg in een instelling of thuis wilt ontvangen. Voor 24 uur dementieverzorging kunt u terecht bij de particuliere thuiszorg. Met inwonende thuiszorg is er altijd iemand die een oogje in het zeil kan houden en verzorging kan bieden op het moment dat het nodig is.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening en particuliere thuiszorg? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vraag via de website onze brochure aan.

 

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!