Wat is ambulante thuiszorg

Uw ZorgCompaan voor ambulante thuiszorg

 

In steeds meer situaties kiezen mensen ervoor om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, ondanks de hoeveelheid zorg die ze nodig hebben. Uw ZorgCompaan biedt een uniek zorgconcept aan met zorgaupairs die bij u in uw woning verblijven. Zo ontvangt u 24 uur zorg van een zorgprofessional in uw vertrouwde thuisomgeving. Wij onderscheiden ons met vakinhoudelijke kennis, een persoonlijke benadering en een nauwe samenwerking met onze cliënten. Vraag gelijk meer informatie aan over ambulante thuiszorg via onze website.

 

Wat is ambulante thuiszorg?

 

Ambulante thuiszorg, wat ook wel de naam extramurale zorg heeft, gaat over alle zorg die buiten de muren van een instelling wordt geleverd. Hierbij staat niet één vorm van zorg centraal, maar kan het om alle vormen van begeleiding gaan. Voorbeelden zijn psychologische of psychiatrische hulp, dagbesteding , zorg bij een polikliniek of thuiszorg. De patiënt hoeft hierbij niet te verblijven in een instelling, maar kan zelfstandig thuis blijven wonen met de aangeboden zorg van de verpleegkundige/verzorgende, specialist of arts.

 

Voordelen van ambulante thuiszorg

 

De voornaamste reden om gebruik te maken van ambulante zorg is dat u voor een langere tijd thuis kunt blijven wonen ondanks uw zorgvraag. De zelfstandigheid die wordt gestimuleerd is niet alleen aangenaam voor u, maar biedt ook voordelen voor zorginstellingen. Zo zijn de wachttijden korter en kunnen mensen die meer zorg nodig hebben eerder geholpen worden binnen een verzorgings- of verpleeghuis. Ambulante zorg wordt dan ook door de overheid aanbevolen.

 

Ambulante zorg voor een intensievere zorgbehoefte

 

Ambulante zorg draait over het algemeen om eenvoudige behandelingen. Uw ZorgCompaan staat echter ook voor u klaar als het gaat om 24 uur thuiszorg of verzorging bij dementie. Zodra de zorgovereenkomst is getekend kunt u binnen 24 tot 48 uur al gebruik maken van onze hulpverlening.

 

Ambulante zorg is maatwerk

 

Iedere persoon is uniek en daarom is iedere zorgvraag anders. Wij leveren dan ook maatwerk als het gaat om  langdurige inzet van de particuliere thuiszorg. Tijdens een intakegesprek gaan wij met u rond de tafel zitten om uw wensen en behoeften op zorggebied te bespreken. Wij koppelen u vervolgens aan de zorgaupairs die het beste bij uw zorgbehoefte passen. Onze tarieven zijn afhankelijk van het soort zorg dat u verlangt en de achtergrond van de zorgaupair die u wenselijk vindt. Met een persoonsgebonden budget via de Wet Langdurige Zorg (WLZ) worden de kosten van de zorg grotendeels  vergoed.

 

Professionele zorgaupairs voor betrouwbare zorgverlening

 

Onze zorgaupairs worden zorgvuldig geselecteerd. De inwonende hulpen, zorgaupairs, beschikken over een VOG en hebben een zorgdiploma en/of een aantal jaren praktijkervaring op zak. Bij Uw ZorgCompaan zijn met name buitenlandse zorgaupairs werkzaam uit Polen, Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Slowakije. De meerderheid spreekt uitstekend Engels, Duits of Frans. Wilt u meer weten over de ambulante thuiszorg? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vul het contactformulier op onze site.

Direct contact

Bel ons!