Inwonende hulp

Inwonende hulp in uw vertrouwde omgeving

Is het niet meer mogelijk om zelfstandig thuis te blijven wonen, aangezien u veel zorg en ondersteuning nodig heeft? Wilt u daarentegen nog niet naar een verzorgings- of verpleeghuis? Een inwonende hulp, een zorgaupair, van Uw ZorgCompaan biedt in dat geval uitkomst. Deze zorgaupair verblijft bij u thuis en helpt u onder andere met de persoonlijke verzorging en huishoudelijke werkzaamheden. Zo ontvangt u de gewenste en noodzakelijke zorg en aandacht in uw eigen vertrouwde omgeving. Wilt u meer informatie over de particuliere woonzorg van Uw ZorgCompaan? Schroom dan niet om uw vragen te stellen via het contactformulier van onze website of via telefoonnummer +31(0)344 - 603 891

Inwonende hulp levert zorg op maat

De inwonende hulp, een zorgaupair, is aan een heuse opmars bezig. De zorgaupairs komen veelal uit Oost-Europa, zoals Hongarije, Polen en Slowakije maar ook uit landen als Portugal en Spanje. De inwonende hulp levert zorg op maat en geeft persoonlijke aandacht en begeleiding. Zo biedt  de inwonende hulp persoonlijke verzorging, bereidt hij/zij de maaltijden, heeft hij/zij aandacht voor een hygiënische en schone leefomgeving en begeleidt hij/zij bij sociale activiteiten als familiebezoek, daguitjes en wandelen. De inwonende hulp is altijd in de buurt om ondersteuning te geven, ook op zorgmomenten die niet eenvoudig te plannen zijn. 

Taken van de inwonende hulp 

De taken van de inwonende hulp, een zorgaupair,  zien er als volgt uit: 

Huishoudelijke hulp 

De inwonende hulp, zorgaupair, zorgt ervoor dat de vertrekken van uw huis waarin u verblijft stofvrij, schoon en hygiënisch  zijn. Het gaat om  licht  huishoudelijk werkzaamheden. Voorbeelden hiervan zijn het reinigen van de  vertrekken, het doen van de boodschappen en het bereiden van maaltijden. 

Persoonlijke verzorging 

De inwonende hulp, een zorgaupair, voert de algemene dagelijkse verrichtingen uit die met de persoonlijke verzorging te maken hebben. Het gaat daarbij om basiszorg als hulp bij eten, douchen, wassen, aankleden en het begeleiden van toiletbezoek. Ook helpt een zorgaupair bij het klaarzetten of toedienen van medicatie, zodat u dit niet vergeet. Bij de zorg op maat voor ouderen van een zorgaupair draait het erom dat het dagelijkse leven voor u zo optimaal mogelijk blijft. 

Begeleiden bij afspraken 

 De inwonende hulp, een zorgaupair, begeleidt u graag bij uitstapjes  of gaat  hij/zij er graag met u op uit om te wandelen. 

Wanneer is een inwonende hulp, een zorgaupair een goede keuze? 

Op het moment dat u niet meer in staat bent om op een verantwoorde manier voor uzelf te zorgen of u veel verzorging of verpleging behoeft, komen u en uw familie voor een lastige keuze te staan. Zelf wilt u niet naar een verzorgings- of verpleeghuis, maar u heeft wel op diverse tijdstippen gedurende de dag of nacht zorg en begeleiding nodig. Bovendien kan de thuiszorg onvoldoende inspelen op uw zorgbehoefte. In dat geval biedt een inwonende hulp, een zorgaupair, uitkomst, zodat u verzorging, toezicht en gezelschap heeft in uw eigen woning.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vul het contactformulier op onze site.

Direct contact

Bel ons!