ADL zorg

Langer thuis wonen met onze ADL zorg op maat


Verhuizen naar een zorginstelling, zoals een verplegings- of verzorgingstehuis, is voor sommige ouderen een prettig idee. We kunnen ons echter ook goed voorstellen dat u het liefst in uw eigen omgeving blijft wonen. Om die reden biedt Uw ZorgCompaan particuliere thuiszorg voor onder andere ouderen die niet langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. U kunt kiezen tussen 12 uurs thuishulp en 24 uurs zorg thuis. We passen onze zorg geheel aan aan uw persoonlijke situatie. Onze zorgaupairs verzorgen en verplegen u, houden u gezelschap en helpen u met alledaagse bezigheden. Deze alledaagse bezigheden worden ook wel algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) genoemd. Op deze pagina kunt u alles lezen over onze ADL zorg.

Wat is ADL?


Merkt u dat u behoefte heeft aan extra ondersteuning in uw dagelijkse ritme? Onze zorgaupairs staan niet alleen klaar om u te verplegen of te verzorgen, maar helpen u tevens bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Dit zijn handelingen die u dagelijks verricht. Voorbeelden van ADL zijn in en uit bed komen, aan en uit kleden, eten (klaarmaken), drinken, douchen of in bad gaan, naar het toilet gaan, boodschappen doen en het huishouden doen. Ook helpen onze zorgaupairs u met uitvoeren van uw hobby's en het onderhouden en/of aangaan van sociale contacten. Door u te helpen met ADL zorgen we ervoor dat u langer thuis kunt blijven wonen en dat uw familie en vrienden worden ontlast.

Onze zorg gaat verder dan ADL


Onze zorgaupairs bieden niet alleen ondersteuning bij het uitvoeren van ADL. Naast ADL zorg bieden onze zorgaupairs tevens de verpleging en verzorging die u nodig heeft. Daarnaast helpen onze zorgaupairs u in het huishouden. Ook vinden onze zorgaupairs het leuk om u gezelschap te houden en even gezellig bij te kletsen. Heeft u een vraag over onze thuiszorg? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Een persoonlijke aanpak staat centraal


Uw ZorgCompaan biedt particuliere thuiszorg op maat. Dit betekent dat we onze zorg aanpassen aan uw wensen en behoeften. Heeft u geen moeite met uzelf aankleden, en douchen, maar gaat koken en schoonmaken steeds lastiger? In dat geval zullen onze zorgaupairs extra aandacht aan het huishouden besteden. Ook vinden we het belangrijk dat u het goed met onze zorgaupairs kunt vinden. Om die reden nodigen we u voor de start van de zorg uit op kennismakingsgesprek. Ook stellen we meerdere zorgaupairs voor, zodat we zeker weten dat er sprake is van een goede match. Daarnaast zorgen we ervoor dat uw zorgaupairs uw taal spreekt. Dat is immers wel zo makkelijk!

De bekostiging van onze ADL zorg


Als u langdurige zorg nodig heeft, komt u wellicht in aanmerking voor een persoonsgebonden budget op grond van de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit budget kunt u gebruiken om de zorg van Uw ZorgCompaan van te betalen. Om erachter te komen of onder de Wlz valt, dient u een zorgindicatie aan te vragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Als het CIZ beslist dat u onder de Wlz valt, kunt u vervolgens het persoonsgebonden budget aanvragen. Komt u er niet helemaal uit? Het team van Uw ZorgCompaan helpt u graag bij deze aanvragen.

Direct contact

Bel ons!