Zorgindicatie 6

Wat betekent in CIZ indicatie 6?

Hebt u, uw partner of andere naaste een zorgindicatie 6 gekregen van het CIZ, het Centrum Indicatiestelling zorg? Wij leggen u uit wat dat inhoudt.

Een CIZ zorgindicatie 6 betekent dat  iemand beschermd wonen nodig heeft met intensieve zorg en verpleging. Het is voor mensen die lichamelijk ziek zijn en veel zorg nodig hebben. Het gaat om een chronische ziekte: een ziekte die heel lang duurt, steeds terugkomt of niet meer overgaat. De indicatie betekent dat iemand bij zorgzwaarte 6 volgens de Wet  langdurige zorg recht heeft op vergoeding van 24 uurs zorg. Vaak wordt deze zorg gegeven in een verpleeghuis of een andere zorginstelling. Maar het is ook mogelijk om deze intensieve zorg thuis te krijgen. U kunt  namelijk ook een vergoeding krijgen in de vorm van een persoonsgebonden budget, ook wel pgb genoemd, die de kosten van particuliere thuiszorg meestal grotendeels of volledig dekt.

Is particuliere thuiszorg ook mogelijk bij een CIZ indicatie 6?

Vaak worden  mensen met een zorgindicatie 6 verzorgd in een instelling. Daar staat 24 uur per dag zorg personeel klaar om u te verzorgen. Maar ook als u intensieve zorg nodig hebt, bent u het liefste in uw eigen huis in uw eigen omgeving en met uw eigen partner. Met de inwonende thuiszorg van Uw Zorgcompaan is dat mogelijk. Wij stellen een kleinschalig zorgteam samen, waardoor u 24 uur per dag zorg krijgt. U krijgt de zorg van een klein aantal mensen, zodat u altijd een bekend gezicht ziet.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening en particuliere thuiszorg? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vraag via de website onze brochure aan.

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!