Dwarslaesie door hernia

Een dwarslaesie door een hernia is een ingrijpende gebeurtenis die het leven van een persoon drastisch kan veranderen. Een hernia ontstaat wanneer de zachte kern van een tussenwervelschijf uitpuilt door een zwakke plek in de omhulling. Als deze uitstulping druk uitoefent op de zenuwwortels in het ruggenmergkanaal, kan dit leiden tot een dwarslaesie. De dwarslaesie die door een hernia wordt veroorzaakt, treft vaak de caudale zenuwbundel, die zich onder het ruggenmerg bevindt. Dit kan leiden tot verlies van motorische functies, gevoeligheid en vaak ook ernstige pijn. 

Symptomen van een dwarslaesie door hernia

De symptomen van een dwarslaesie door een hernia variëren afhankelijk van de locatie en ernst van het letsel. Sommige patiënten kunnen verlamming ervaren in de benen, moeite hebben met lopen en zelfs incontinentie ervaren. Anderen kunnen ernstige pijn, tintelingen of gevoelloosheid ervaren in de getroffen gebieden. 

Behandeling dwarslaesie veroorzaakt door een hernia

De behandeling van een dwarslaesie veroorzaakt door een hernia kan complex zijn en omvat vaak een combinatie van chirurgische ingrepen, medicatie en revalidatie. Chirurgie kan worden uitgevoerd om de druk op de zenuwwortels te verlichten en eventuele beschadigde weefsels te herstellen. Medicijnen worden vaak voorgeschreven om pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen. 

Revalidatie bij een dwarslaesie veroorzaakt door een hernia 

Revalidatie speelt een cruciale rol bij het herstelproces, waarbij patiënten leren omgaan met hun nieuwe fysieke beperkingen en hun functionele capaciteiten maximaliseren. Fysiotherapie, ergotherapie en psychologische ondersteuning zijn allemaal essentiële onderdelen van het revalidatieproces. 

Een dwarslaesie door een hernia kan een levensveranderende gebeurtenis zijn, maar met de juiste behandeling en ondersteuning kunnen patiënten hoop vinden op herstel en een bevredigend leven leiden, ondanks de uitdagingen die ze tegenkomen. 

24-uurs zorg thuis bij dwarslaesie

Uw ZorgCompaan isg especialiseerd in het bieden van privé zorg aan huis aan mensen met onder andere dwarslaesie. Onze verpleegkundige zorg aan huis of onze inwonende zorgaupairs maken het mogelijk om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven wonen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer +31(0)344-603 891 of vul het contactformulier op onze website in.

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!