Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Er zijn situaties waar u of uw partner gedurende 24 uur behoefte heeft aan ondersteuning in uw dagelijks bestaan. Veelal betreft het hier hulp bij persoonlijke verzorging of verpleging en hulp bij diverse huishoudelijke werkzaamheden. Met de 24-uurs zorg van Uw ZorgCompaan kunt u in uw eigen vertrouwde omgeving thuis blijven wonen en hoeft u niet naar het verpleeg- of verzorgingshuis. Onderstaand een aantal praktijkvoorbeelden waarvoor u Uw ZorgCompaan kunt inschakelen.

24-uurs zorg

Uw vader en moeder wonen in een mooi vrijstaand huis. Moeder heeft net een knieoperatie ondergaan waarbij het herstel moeizaam verloopt. Vader heeft Alzheimer en wordt door haar verzorgd. Door de knieaandoening is de mobiliteit ernstig aangetast. Dagelijkse routines, boodschappen en eten koken lukt niet meer en hulp bij de dagelijkse verzorging is gewenst. Vader is de hele nacht wakker en weet niet meer waar hij zich bevindt en raakt hiervan in paniek, nachttoezicht is gewenst. Met de 24-uurs zorg van Uw ZorgCompaan wordt in twee blokken van 12 uur of 3 blokken van 8 uur zorg en hulp op maat gegeven.

Au-pair zorg

Uw vader of moeder woont nog zelfstandig maar is licht dementerend en het is niet meer veilig en verantwoord om ze zonder zorg en toezicht alleen te laten. Om te voorkomen dat zij in een verpleeghuis opgenomen moeten worden wilt u Uw ZorgCompaan inschakelen voor Au-pair zorg. Onze zorgaupair is inwonend en 24 uur aanwezig om uw ouders te verzorgen en te ontzorgen.

Nachtzorg

Uw moeder krijgt slechte diagnose, ze is 70+ en al lang weduwe. De kinderen wonen meer dan 100 km ver en hebben een drukke baan en vinden het belangrijk dat hun moeder professionele zorg en verpleging krijgt. Moeder wilde haar laatste levensfase thuis in haar eigen woning doorbrengen maar durft ’s nachts niet meer alleen te zijn. Met de nachtzorg van Uw ZorgCompaan is de zorgverlener in huis en kan uw moeder hulp bieden mocht dat nodig zijn.

12-uurs zorg

Heeft u of uw partner een deel van de dag zorg nodig? Bij Uw ZorgCompaan is het ook mogelijk om 12-uurs zorg of 12-uurs verpleging te krijgen. U ontvangt dagelijks de zorg die u nodig heeft, zodat u langer in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. Ook kan het een oplossing bieden bij het herstel na bijvoorbeeld een ziekenhuisopname. Persoonlijke en professionele zorg is wat Uw ZorgCompaan u te allen tijde kan bieden.

Dementiezorg

Als uw vader of moeder een gedeelte of gehele denkvermogen verliezen en niet meer “gewoon” kunnen functioneren kan dit vergaande gevolgen hebben voor het kunnen blijven wonen in hun eigen huis. De situatie kan zo ernstig worden dat alleen thuis zijn onverantwoord is en de partner en/of familie te zwaar belast wordt met de mantelzorg. Met 24-uurs zorg of Au-pair zorg van Uw ZorgCompaan is uw partner, vader of moeder, 24 uur per dag, 7 dagen per week verzekert van deskundige zorg en begeleiding. Zij kunnen dan ook gewoon in hun eigen vertrouwde omgeving thuis blijven wonen.

Verzorging tijdens overbruggingsperiode

Vanwege toenemende zorg en verpleging van vader of moeder is besloten dat opname in een verpleeg- of verzorgingshuis onvermijdelijk is. Helaas bestaat er een wachttijd. Ter overbrugging heeft Uw ZorgCompaan twee maanden 24-uurs zorg geboden, waarbij de kinderen en kleinkinderen het weekend voor hun rekening namen.


Referenties

Indien referenties gewenst zijn, kunnen wij u in contact brengen met één
van onze cliënten.

Direct contact

Solliciteren?

Bel ons!