Zorgverleners in de schijnwerpers op de Dag van de Zorg

12 mei is niet zomaar een dag op de kalender. Het is - naast dit jaar ook moederdag - de Dag van de Zorg, een dag waarop we de toppers in de gezondheidszorg bedanken voor hun belangrijke werk. Of het nu gaat om verpleegkundigen, artsen, paramedici, zorgaupairs, psychologen of andere zorgverleners, vandaag is hun dag om in de schijnwerpers te staan.

Visionaire pionier Florence Nightingale

Deze dag valt samen met de verjaardag van Florence Nightingale. En dat is niet zonder reden. Zij was een dame uit een welgestelde Britse familie, geboren in 1820 in Italië, ongeveer 200 jaar geleden. In die tijd was het niet gebruikelijk om als dame van stand een beroep uit te oefenen, en zeker niet het beroep van verpleegkundige. Toch groeide ze uit tot een succesvolle verpleegkundige, hervormer, statistica en schrijfster. Haar ideeën over hygiëne (zoals handenwassen) en het in kaart brengen van medische ontwikkelingen zijn nog steeds actueel. Dus naast het vieren van alle geweldige mensen in de zorg, eren we ook deze visionaire pionier die de basis legde voor onze verpleegkunde.

Respect en waardering voor zorgprofessionals

Laten we niet vergeten dat de zorg geen sprint is, maar een marathon. Er zijn nog steeds veel uitdagingen in de gezondheidszorg, van personeelstekorten tot toegankelijkheidsproblemen. Dus is het goed om niet alleen vandaag, maar elke dag ons respect en waardering te tonen voor degenen die ons zorg verlenen.

Hoe kun je de Dag van de Zorg vieren?

Hoe kun je de Dag van de Zorg vieren? Laat je lokale zorgverleners weten dat je aan ze denkt met een kaartje, een kleine traktatie, een bosje bloemen of gewoon een vriendelijk woord. Deel hun verhalen op sociale media om anderen te inspireren.

Dus, haal de slingers maar tevoorschijn, geef een high five aan je lokale zorghelden en laten we deze dag vieren met een glimlach en een groot hart! Wij geven alvast een aanzet met onze video, ter ere van alle zorgmedewerkers. Bedankt collega zorgverleners voor alles wat jullie doen – jullie zijn echte helden!

 

Direct Contact

Bel ons!