Zo houd je digitaal contact tijdens de feestdagen

Sociaal contact is tijdens de feestdagen erg belangrijk en zorgt voor positiviteit. Er zijn veel verschillende manieren om elkaar te blijven spreken en toch betekenisvol contact te houden.

Beeldbellen voor iedereen toegankelijk

Een voor de hand liggende manier van het hebben van online contact is het bellen met beeld via bijvoorbeeld Skype, Facetime of Whatsapp. Maar ook Teams en Zoom zijn nu twee van de meest gebruikte media om contact te hebben met elkaar. Met een klein beetje uitleg is het beeldbellen door iedereen te gebruiken. Op de website van dementie.nl wordt in stappen uitgelegd hoe beeldbellen werk en hoe dit gemakkelijk uitgelegd kan worden aan mensen met dementie. Zo wordt beeldbellen voor iedereen toegankelijk.

Samen op afstand televisie kijken of spelletjes spelen

Wil je gezamenlijk een activiteit ondernemen, zelfs dat is mogelijk op afstand. Zo kan je online samen een film kijken. Verschillende streamingsdiensten maken het mogelijk om een samenkijk-functie aan te zetten. Dit maakt het mogelijk om op afstand tegelijk een film te kijken.

Ook zijn er mogelijkheden om digitaal spelletjes te spelen. Met de app Kahoot kan bijvoorbeeld een leuke quiz samengesteld worden en online gespeeld worden. Via de website Skribble kun je het bekende teken en raad-het-plaatje op afstand met elkaar spelen. Ook online scrabbelen met de app Wordfeud is bij velen populair. Tijdens het scrabbelen kun je contact hebben via de chat.

Digitaal contact kan het verschil maken

Deze nieuwe technologieën maken het mogelijk om online contact te houden en elkaar op afstand te blijven zien. Natuurlijk is het niet hetzelfde als het drinken van een kopje koffie bij de buurvrouw of een bezoek van de familie, maar het biedt wel mogelijkheden. In deze tijd zijn het juist de kleine dingen die het verschil maken.

Direct Contact