Week van het gehandicapte kind

Elk jaar staat de derde week van november in het teken van de Week van het Gehandicapte Kind. Dit jaar wordt deze week van 12 t/m 18 november georganiseerd. Met de Week van het Gehandicapte Kind vraagt de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte kind (NSGK) aandacht voor de problematiek van kinderen met een handicap. Kind. Deze week valt gelijk met de collecteweek van deze stichting. Het sociaal isolement van kinderen met een handicap is nog altijd erg hoog. Om kinderen met en zonder een handicap samen te brengen, is deze week in het leven geroepen. Stichting het Gehandicapte Kind roept iedereen op om in actie te komen en er samen voor te zorgen dat het sociaal isolement kleiner wordt voor kinderen met een handicap. 

Gehandicapte kinderen en sociaal isolement 

Het sociale isolement van deze kinderen is de afgelopen zeventig jaar alleen maar gegroeid. Hoewel de zorg voor diverse handicaps enorm verbeterd is, heeft maar liefst 85% van de gehandicapte kinderen die niet naar lokale scholen gaan, geen vriendjes in de buurt. Ook zijn 9 van de 10 speeltuinen niet geschikt, waardoor het plezier voor deze kinderen in het gedrang komt. Zelfs de sportparticipatie ligt 17% lager dan bij kinderen zonder beperkingen.

Evenementen en initiatieven tijdens de Week van het Gehandicapte kind 

Verschillende organisaties organiseren tijdens deze week evenementen. Van bewustmakingscampagnes tot educatieve programma's en sociale bijeenkomsten. Deze initiatieven bieden een platform voor discussie, voorlichting en het delen van verhalen die de diversiteit en veerkracht van gehandicapte kinderen onderstrepen. In dit artikel uit het AD lees je hoe je kinderen met een handicap kunt helpen zich minder eenzaam te voelen.

Interview

FunX Rotterdam besteedde deze week ook aandacht aan de Week van het gehandicapte kind. Tijdens een interview vertelde Henk-Willem Laan, directeur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind meer over deze speciale week en over gehandicapte jongeren Het hele fragment is hier te beluisteren.  

Uw ZorgCompaan en kinderen met een handicap

Kinderen met een meervoudige handicap hebben vaak intensieve zorg nodig. Verpleegkundigen van Uw ZorgCompaan werken met gehandicapte kinderen thuis en met gehandpcapte klinderen in zorginstellingen. Onze verpleegkundigen bieden vanuit een zorgteam 24uursdiensten, maar ook dag- en avonddiensten en slaap- en waakdiensten zijn mogelijk. Wilt u meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vul het contactformulier op onze website in. 

Direct Contact

Bel ons!