Vanaf 18 mei is het testen op corona voor mantelzorgers mogelijk

Na medewerkers in de gezondheidszorg, leraren en mensen met een contactberoep zijn mantelzorgers de volgende groep die getest kan worden op corona. Het kabinet kiest ervoor om vooral kwetsbare groepen eerst te testen. Vanaf juni 2020 kunnen waarschijnlijk alle Nederlanders met klachten worden getest.

Minister De Jonge van Volksgezondheid is voorzichtig omdat het niet zeker is of er ook op de lange duur genoeg benodigdheden voor de tests zullen zijn. Ook wordt er nog gewerkt aan het opschalen van de capaciteit. Per 11 mei kunnen mensen met een contactberoep en medewerkers in het basisonderwijs, speciaalonderwijs en de kinderopvang worden getest. Mantelzorgers zijn de eerstvolgende groep die getest kan worden.

Per 18 mei is het voor mantelzorgers die thuis zorg verlenen aan kwetsbare mensen mogelijk zich te laten testen op Covid-19, als er klachten zijn die wijzen op het nieuwe coronavirus. Gezondheidsklachten zijn bijvoorbeeld: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. De testen worden gedaan in overleg met de GGD of huisarts.

Mantelzorgers en Uw ZorgCompaan

Uw ZorgCompaan volgt de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat we altijd voorzichtig zijn rondom kwetsbare mensen, ons aan alle richtlijnen houden en goed letten op ziekteverschijnselen. Het RIVM werkt de voorwaarden voor het testen van mantelzorgers op dit moment verder uit en wij houden dit goed in de gaten.

Meer informatie

Meer informatie leest u op de pagina over testen van de Rijksoverheid.
Op deze pagina van het RIVM vindt u onderin de pagina meer informatie over testen.
Op de website van MantelzorgNL vindt u ook relevante informatie over mantelzorg en corona.

Direct Contact

Bel ons!