ParkinsonNL start campagne voor bewustwording en onderzoek

ParkinsonNL lanceert deze maand de campagne 'Parkinson wacht niet', om aandacht te vragen voor de Ziekte van Parkinson en onderzoek naar deze ziekte. Deze aandoening is wereldwijd de snelst groeiende hersenziekte en verandert levens op een aangrijpende manier. 

Wat is de Ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening die meestal progressief is, wat betekent dat de symptomen in de loop van de tijd verergeren. Het wordt veroorzaakt door een tekort aan dopamine, een neurotransmitter in de hersenen die betrokken is bij het reguleren van beweging, emoties en verschillende andere functies.

Mensen met Parkinson ervaren vaak trillen, langzame bewegingen, stijfheid en problemen met balans en coördinatie. Daarnaast kunnen ze ook last hebben van niet-motorische symptomen zoals slaapproblemen, depressie, geheugenproblemen en stoornissen in de reuk. 

Volgens recente gegevens zal het aantal mensen met Parkinson tussen 2015 en 2040 met maar liefst 56% toenemen als er geen actie wordt ondernomen. Dit cijfer benadrukt de urgentie van het probleem. Parkinson is genadeloos en heeft een ingrijpende impact op het leven van degenen die ermee te maken hebben. 

De hoop op een betere toekomst ligt in meer onderzoek. Het idee dat Parkinson ooit afgeremd, genezen of zelfs voorkomen kan worden, drijft het streven naar oplossingen voort. Echter, de realiteit is onverbiddelijk - Parkinson wacht niet. Daarom is het cruciaal om nu actie te ondernemen. 

ParkinsonNL 

ParkinsonNL is een onafhankelijke organisatie, die fondsen werft voor onderzoek, innovatie en voorlichting. De missie van ParkinsonNL richt zich op het vertragen en bij voorkeur voorkomen van de ziekte van Parkinson. Totdat deze doelen bereikt zijn, streven ze ernaar om mensen met Parkinson en hun omgeving te ondersteunen voor een zo goed mogelijke levenskwaliteit. 

Fundamentele fondsenwerving vormt de basis om gericht te investeren in onderzoek, innovaties en voorlichting. Het doelgerichte karakter van deze investeringen draagt bij aan het verkennen van nieuwe wegen naar behandelingen, medicijnen en uiteindelijk een toekomst zonder Parkinson.

ParkinsonNL erkent de dringende noodzaak om nu te handelen. Door bewustwording te vergroten en steun te verzamelen, kunnen we gezamenlijk een verschil maken in het leven van mensen die getroffen zijn door deze slopende ziekte. Doneren kan via deze pagina. 

Particuliere zorg thuis bij de Ziekte van Parkinson

Uw ZorgCompaan geeft senioren en chronisch zieke mensen door middel van aupairzorg en verpleegkundige zorg de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen in hun eigen omgeving. We bieden ook privé zorg thuis aan mensen met de Ziekte van Parkinson.

Wij levert al ruim 10 jaar 24 uur zorg aan huis door middel van aupairzorg en verpleegkundige zorgOnze ervaren en professionele zorgmedewerkers hebben de juiste opleiding of achtergrond. Samen inventariseren wij uw zorgvraag en vullen dit op maat in, zodat u in uw eigen vertrouwde omgeving thuis kunt blijven wonen. Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan telefonisch contact met ons op via +31(0)344 - 603 891 of vul het contactformulier op onze website in.

Direct Contact

Bel ons!