Kunstenares portretteert eenzaamheid

Het gevoel van eenzaamheid is soms moeilijk onder woorden te brengen. Kunstenares Kiek Haket legt dit gevoel vast op doek. De kunstenares portretteert ‘lonely hearts’, mensen met eenzame gevoelens. Bij haar op de stoel doen zij hun verhaal.

Luisterend oor voor eenzame mensen

Eenzaamheid is iets wat helaas vaak voorkomt en zeker in deze tijd kunnen veel mensen wat extra aandacht gebruiken. De kunstenares geeft mensen graag deze aandacht door met ze te praten en hen ondertussen te portretteren. Ze biedt tijdens het schilderen een luisterend oor. Daarnaast is het voor deze mensen een dagje uit waar ze positieve herinneringen aan overhouden. De portretten zijn alles behalve treurig. Het zijn vrolijke schilderijen met veel kleur. Zo laat de kunstenares de mooiste kant van deze mensen zien.

Taboe op eenzaamheid

Het is voor de oud-deelneemster aan Sterren op het Doek niet makkelijk om mensen te vinden die mee willen werken. Als het gaat over eenzaamheid heerst er nog veel schaamte. Mensen praten er niet graag over en willen niet zielig gevonden worden. Volgens de kunstenares uit Voorburg moet het taboe dat rust op eenzaamheid doorbroken worden. Eenzaamheid is iets dat gedeeld mag worden. Haket probeert dit met haar kunst te doen. Een klein gebaar naar iemand kan al het verschil maken.

De portretten zijn op de website van Kiek Haket te bekijken. 

Bron: Ad.nl

Direct Contact

Bel ons!