Geef kleur aan grijze dagen door aandacht voor anderen

De maanden januari en februari zijn vaak grijs. De feestdagen zijn voorbij en veel mensen missen de sociale contacten en de gezelligheid van de feestdagen. Dit maakt dat mensen last kunnen hebben van een somber gevoel. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om ook in de wintermaanden om te kijken naar anderen en deze maanden een positieve draai te geven.

De buitenlucht doet wonderen

Het klinkt vast niet verrassend dat de natuur een positief effect heeft op ons humeur. Niet alleen de buitenlucht en zonlicht hebben een positief effect op ons, maar ook de stofjes uit bomen en planten zorgen ervoor dat we ons meer kalm en ontspannen voelen. Hiervoor hoef je geen lange wandeling te maken, even in de buitenlucht doet al wonderen.

Schrijf een kaartje

Een leuk initiatief voor jezelf maar ook voor anderen is het schrijven van een kaartje. Het is eigenlijk heel simpel, maar het krijgen van post geeft iemand een gewaardeerd gevoel. Op deze manier kunt u iemand anders blij maken met een persoonlijk bericht.

Heeft u behoefte aan contact via de post? Dan kunt u zich opgeven voor een schrijfmaatje. Een initiatief vanuit het Ouderenfonds dat mensen aan elkaar koppelt. Dit is een leuke oplossing om toch in contact te blijven met anderen.

Verras iemand met iets leuks

Uit onderzoek is gebleken dat zomaar iets weggeven gelukkig maakt, voor degene die het krijgt, maar ook voor degene die het weggeeft. Er zijn verschillende initiatieven die op 17 januari, Blue Monday, iets organiseren. Een voorbeeld hiervan is Serve The City Amsterdam, dat iedereen oproept om iets lekkers te bakken tegen eenzaamheid. Deelnemers kunnen 17 januari iets lekkers naar een zorglocatie in Amsterdam brengen. Aanmelden kan via de website van Serve The City.

Woont u niet in Amsterdam of wilt u op een ander moment iets doen? U kunt natuurlijk altijd iemand verrassen met iets lekkers.

Direct Contact

Bel ons!