Telefonisch kopje koffie tegen eenzaamheid op 25 december

Door de nieuwe lockdown kunnen veel ouderen niet met (de hele) familie samen kerst vieren. Ook zijn er minder sociale contacten. Toch zijn er verschillende manieren om contact met anderen te hebben tijdens de kerstdagen, ook al is het op afstand. Een voorbeeld hiervan is de unieke belservice van UP! op Eerste Kerstdag.

Coronaproof kopje koffie op Eerste Kerstdag

Kerst kan zo'n moment zijn dat mensen zin hebben om een praatje te maken. Via de belservice van UP! kunnen ouderen, maar ook jongeren elkaar treffen in een groepsgesprek aan de telefoon. Op deze manier kun je 100% coronaproof een kopje koffie drinken en een leuk gesprek voeren met mensen die hier behoeften aan hebben.

Initiatief groot succes

Het initiatief was vorig jaar een groot succes. Deelnemers gaven aan dat ze het van te voren toch best spannend vonden. Je weet namelijk niet wie je aan de lijn krijgt en of het ook klikt. Toch waren alle reacties positief. Mensen vonden de gesprekken heel gezellig. De gesprekken waren aan de ene kant serieus maar ook vrolijk en licht. Het voelde voor de deelnemers echt alsof ze bij elkaar aan de koffietafel zaten.

Een tegen eenzaamheid

Het uurtje gezelligheid vindt plaats op 25 december om 11:00 uur. Deelname is gratis en inbellen kan met elke type telefoon. Meld u hier aan en ga een leuk gesprek aan met iemand. Op de website van Een Tegen Eenzaamheid leest u meer over het uurtje gezelligheid en zijn er nog veel meer initiatieven te vinden om eenzame mensen wat extra gezelligheid te bieden dezer dagen.

Direct Contact