10 november Dag van de Mantelzorg 2021

In Nederland zijn er bijna 5 miljoen mantelzorgers die wekelijks zorg bieden aan dierbaren. Mantelzorgers zijn onmisbaar geworden in onze samenleving en bieden mensen steun bij dagelijkse taken die zij niet meer alleen kunnen. Daarom is het op 10 november de dag van de Mantelzorger. De dag waarop de mantelzorgers in het zonnetjes worden gezet, want hun zorg mag gezien worden.

Mantelzorgers steeds belangrijker

Overal in het land vind je mantelzorgers, jong en oud, van dorpen tot aan de grote steden, in alle uithoeken van Nederland bevinden zich deze onzichtbare helden. Als mantelzorger vervul je een belangrijke taak, namelijk het bieden van hulp aan een hulpbehoevende uit je directe omgeving. Maar de druk op mantelzorgers neemt toe. Door de tekorten in de zorg kunnen mensen niet altijd meteen terecht bij een verzorgingstehuis of staan ze op de wachtlijst voor thuiszorg. Mantelzorgers nemen de zorg op zich, soms langer dan iemand aan kan.

MantelzorgNL biedt een luisterend oor

MantelzorgNL is een organisatie die zich in zet voor alle mantelzorgers in Nederland. Iedereen die voor een naaste zorgt, kan bij MantelzorgNL terecht voor informatie, advies en een luisterend oor. Voor een mantelzorger kan het heel fijn zijn om te weten dat zij niet alleen zijn en altijd ergens terecht kunnen als dit nodig is. MantelzorgNL heeft als missie dat mantelzorgers op een bij hen passende manier kunnen zorgen en in staat zijn deze zorg te combineren met andere activiteiten.

Initiatieven op de dag van de Mantelzorger 2021

10 november wordt er dus extra aandacht besteed aan de mantelzorger. Dit om te laten zien hoe enorm belangrijk mantelzorgers zijn. Overal in Nederland worden op deze dag activiteiten georganiseerd en ontvangen mantelzorgers een waardering. MantelzorgNL roept iedereen op om mantelzorgers in de eigen omgeving te verrassen.

Ervaringsverhalen van mantelzorgers

Op de website van MantelzorgNL staan verschillende ervaringsverhalen.

Direct Contact