Cliënten over ons

Beoordeling cliëntenUW ZORGCOMPAAN KRIJGT EEN 8,2 VAN HAAR CLIËNTEN!

In het eerste kwartaal van 2018 heeft Uw ZorgCompaan een cliënttevredenheidsmeting
(CQI = Consumer Quality Index) laten uitvoeren. De meting is uitbesteed aan onafhankelijk onderzoeksbureau Triqs .

De cliënttevredenheidsmeting is uitgevoerd om inzage te krijgen in de ervaringen van cliënten of hun vertegenwoordigers met de ontvangen zorg en begeleiding van Uw ZorgCompaan.
Alle cliënten en een aantal oud-cliënten die in 2017 voor zes maanden of langer zorg en begeleiding ontvingen, of hun vertegenwoordigers, zijn voor de cliënttevredenheidsmeting benaderd.
Cliënten of vertegenwoordigers die meewerkten aan het onderzoek hebben een vragenlijst ingevuld waarmee zij konden aangeven wat zij belangrijk vonden in de zorg én wat hun concrete ervaringen waren.

Via de factsheet kunt u de vragen en de resultaten inzien. Voor factsheet KLIK HIER.
Uw ZorgCompaan is trots op het rapportcijfer 8.2 dat zij van haar cliënten gekregen heeft.
Uiteraard bieden de resultaten van de cliënttevredenheidsmeting Uw ZorgCompaan ook een aantal aangrijpingspunten voor verbeteringen in haar zorg en dienstverlening. Daar gaat Uw ZorgCompaan de komende tijd hard mee aan de slag.
Begin 2019 laat Uw ZorgCompaan opnieuw een cliënttevredenheidsmeting door Triqs uitvoeren.

________________________________________________________________________________________________________

Uw ZorgCompaan is een transparante zorgorganisatie die aupairzorg biedt. De inwonende zorgaupair van Uw ZorgCompaan is 7 dagen per week aanwezig en is daarmee een belangrijke schakel om u zoveel mogelijk te ondersteunen en te begeleiden. Wij delen graag de ervaringen van enkele van onze cliënten met u. 

Zorgeloos

Door : Zussen Nel en Trees (07-01-2016)

Nel uit Millingen aan de Rijn (64) heeft het syndroom van Down, heeft een visuele handicap en diabetes. Haar ouders droegen altijd de zorg voor haar. Na het overlijden van beide ouders was het voor zus Trees (70) vanzelfsprekend dat zij de zorgtaak over zou nemen.

Dit ging enige tijd goed, echter werd het door een te late medische constatering voor haar noodzakelijk om haar onderbeen te amputeren. Haar tijd in een revalidatiecentrum veroorzaakte heimwee en onzekerheid. Vertrouwde mensen in haar omgeving brengen haar rust en stabiliteit.

Trees mag echter ook niet vergeten worden. Zij stond 24/7 klaar voor Nel, dat ging haar niet in de koude kleren zitten.

                                            'De aupairzorg van Uw ZorgCompaan is voor ons een uitkomst geweest.                                                           Dankzij deze organisatie hebben wij Zsolt gevonden'  

Zsolt uit Hongarije is sinds anderhalf jaar deel uit gaan maken van ons ‘gezin’. Wij wonen samen in een kleine bovenwoning. Zsolt is zo vertrouwd geworden voor Nel en als een eigen zoon voor mij, Trees, dat dit geen probleem, maar juist een unieke, warme situatie oplevert.

Zsolt is gediplomeerd verpleger: Toewijding en zorgzaamheid zijn het belangrijkst bij zijn werk. Daardoor hebben Nel en hij een hele goede band. Hij let erop of ze voldoende rust, continuïteit en veiligheid krijgt en daar word ik erg gelukkig van.'

Veilig en Ontspannen

Door : Karin Hermus (24-06-2016)

Het overlijden van een man en vader is een ingrijpende gebeurtenis voor een familie. Zeker als vader ook mantelzorger was van moeder. Dan biedt aupairzorg van Uw ZorgCompaan de oplossing. Mevrouw Hermus (80) woont samen met haar hond Beike in haar eigen woning in Bergen op Zoom. Het zorgteam van Uw ZorgCompaan zorgt 24 uur per dag voor haar, 6 dagen in de week in dit geval. Dochter Karin neemt één dag mantelzorg op zich.

Zorg is maatwerk, dat blijkt wel uit de situatie van mevrouw Hermus, haar dochter Karin en zorgaupair Cristiana. De kinderen willen, gezien het plotselinge overlijden van hun vader, voorlopig dicht bij hun moeder betrokken zijn. Zodat ze een goed beeld hebben van haar welzijn. In plaats van 7 dagen per week, is er daarom 6 dagen per week 24-uurszorg van Uw ZorgCompaan. De betrokkenheid is er echter wel 7 dagen. Zorgcoördinator Jacob: ‘Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar voor vragen, extra hulp en meer.

’Ik ben erg blij met deze oplossing. Mijn vader overleed kort geleden. Het advies voor onze moeder van de casemanager was een opname op de gesloten afdeling van een zorginstelling. Dit zou hebben betekend dat zij in twee maanden tijd mijn vader, haar woning én Beike zou verliezen. Ik weet zeker dat dit een enorme klap voor haar geweest zou zijn. En dan hebben we het nog niet eens over haar kwaliteit van leven. Doordat ik zelf ook een dag zorg op me kan nemen, heb en houd ik nauw contact met ons mam.'

'Ik kan zien dat zij zich veilig en ontspannen voelt'

Betrokkenheid

Door : Zorgaupair Cristiana (01-06-2016)

Zorgaupair Cristiana (47) helpt mevrouw Hermus met haar persoonlijke verzorging en brengt structuur in de dag.

‘Balans is erg belangrijk, daarom speel ik in op haar ritme en gewoontes.’ Mevrouw Hermus geniet ervan om een keer per week boodschappen te doen, spelletjes te spelen en ze moet natuurlijk ook haar oefeningen doen voor fysiotherapie. Ik help haar daarbij. Ook vind ik het fijn om haar  gezelschap te houden. De hele dag alleen zijn, daar moet mevrouw Hermus niet aan denken. Samen genieten we ook van haar hond Beike.'

                                             Betrokkenheid is het sleutelwoord bij de zorgaupairs van Uw ZorgCompaan

Er is nu zelfs Internet in huis!

Door : Jan Kerkhofs (04-06-2016)

Het echtpaar meneer Kerkhofs (88) en mevrouw Kerkhofs-Van Kompel (85) uit Reusel worden sinds anderhalf jaar verzorgd door zorgaupair Alexandra (26).

‘Vorig jaar ging het ineens een stuk slechter met de gezondheid van mijn ouders. De gevolgen waren dramatisch. Zowel mijn moeder als mijn vader kregen een zorgindicatie. Het probleem was alleen dat mijn vader in een verpleegtehuis terecht zou komen en mijn moeder in een verzorgingstehuis. En dat terwijl ze al 60 jaar getrouwd zijn. Dat was een ramp geweest voor hen. Mensen die al zolang bij elkaar zijn, kun je niet scheiden. We hebben eerst met een tussenoplossing geprobeerd om hen in de eigen woning te houden, een soort thuiszorg. Dan kwamen er op een dag zo’n 4 tot 5 mensen over de vloer. Maar ’s nachts was er niemand. Via internet vonden we Uw ZorgCompaan, op zaterdag waren we er al over uit met Jacob. Het voelde veilig en vertrouwd. Onze huisarts was sceptisch, hij geloofde er niet in. Maar kijk nu, een wereld van verschil! Beide zijn er zowel fysiek als mentaal enorm op vooruit gegaan. Door Alexandra’s goede zorgen. Dankzij haar is er zelfs internet in huis. Mijn moeder heeft geleerd om met de iPad om te gaan. Zo blijft mijn vader ook op de hoogte van alle nieuwtjes via Facebook. Een tijdje geleden was ik een maand ‘on tour’ op een niet ongevaarlijke motorreis. Via een Track & Trace app hield mijn moeder mij elk uur van de dag in de gaten. Wie had dat kunnen denken. Alexandra voelt inmiddels als een dochter voor hen beiden, haar goede 24-uurs zorg heeft ervoor gezorgd dat mijn ouders nog steeds veilig en vertrouwd in hun eigen huis kunnen wonen. Ik kom niet op bezoek bij mijn ouders maar ik kom thuis.’

Bij het echtpaar Kerkhofs werd met behulp van Uw ZorgCompaan in 2 weken een zorgindicatie vastgesteld.        

Binnen drie maanden ontvingen beiden hun Persoons Gebonden Budget. 

Direct contact

Aanmeldennieuwsbrief